İTÜ RFID Laboratuvarı

İTÜ RFID Laboratuvarı, RFID teknolojisinin lojistik ve üretim başta olmak üzere iş süreçlerindeki kullanımını ve etkilerini araştırma, bu teknoloji kapsamında yeni ürün ve sistemler geliştirme, Türkiye'deki sanayi ve hizmet sektörünü bu konuda bilinçlendirmek misyonu ile RFID performans testlerini yürütmek, farklı RFID uygulama modellerini simüle etmek amaçlı olarak kurulmuştur.

Katılımcı İş Ortaklarımız

Hakkımızda

İTÜ RFID Laboratuvarı 2006 yılında İTÜ İşletme Fakültesi’ne bağlı olarak kurulmuştur. Aşağıda belirtilen misyon, vizyon ve amaçlar doğrultusunda, İTÜ Endüstri Mühendisliği öğretim üyesi Doç. Dr. Alp Üstündağ sorumluluğunda faaliyetlerini sürdürmektedir.
Misyon: RFID teknolojisinin lojistik ve üretim başta olmak üzere iş süreçlerindeki kullanımını ve etkilerini araştırmak, bu teknoloji kapsamında yeni ürün ve sistemler geliştirmek, Türkiye'deki sanayi ve hizmet sektörünü bu konuda bilinçlendirmektir.
Vizyon: RFID teknoloLaboratuvarıjisi uygulama araştırmaları konusunda dünyanın önde gelen araştırma ve test merkezlerinden biri olmaktır.
Amaçlar: RFID Laboratuvarı, İTÜ'nün sanayi ve hizmet sektörünün önde gelen firmaları ile kurduğu stratejik iş ortaklıkları ile meydana getirilmiştir. Bu sayede Üniversite - Sanayi işbirliği çerçevesinde oluşturulacak ortak projeler için zemin hazırlanmıştır.Bu merkezde firma çalışanları, akademisyenler ve öğrenciler RFID teknolojisi ile ilgili araştırma ve test faaliyetlerinde bulunabilmektedir. RFID teknolojisinin kullanımı ile ilgili gerekli bilinçlendirme merkez bünyesinde yayımlanan raporlar, ilgili öğretim elemanları tarafından verilen eğitim/seminerler ve sanayi/hizmet sektörü ile birlikte yapılan çalıştaylar ile sağlanmaktadır. RFID teknolojisi konusunda çalışma yapan yurtdışındaki üniversite ve araştırma kurumları ile kurulan ilişkiler ile uluslararası araştırma projeleri için zemin hazırlanmıştır.